onsdag 24 april 2013

C25K och lite annat smått och gott

Har sedan ett tag tillbaka börjat jogga. Jag är inte den som älskar att springa eller har världens bästa kondition, men så fick jag höra om appen C25K som innebär att du, med hjälp av appen, tar dig från att ligga i soffan till att jogga 5 km på 9 veckor. Detta kräver ju såklart lite av dig också, du ska jogga ca 3 gånger i veckan varje vecka. Det lyckas jag aldrig med, så roligt är det inte :P Men det som då är bra är att om du inte är beredd att "gå vidare" till nästa veckas nivå kan du alltid backa och köra en extra på förra veckans nivå för att sedan kunna ta nästa steg.

Jag tycker att den appen är superbra. Den piper när du ska växla mellan att gå/jogga så du behöver inte hålla koll på tiden själv. Det är bara slå igång lite musik i bakgrunden och börja jogga. Jag har spotify i mobilen och sätter igång en spellista där och startar sedan appen - och sen följer jag bara pipen! Hur enkelt som helst. Och om du är orolig att inte höra pipen, var inte det, dom hörs!

I övrigt i mitt liv så har min bästa vän Sara varit på besök. Blev mycket träning, promenader och så en sväng på krogen (nyktra) där vi var "Queens on the dancefloor". Älskar att dansa och att dessutom göra det med sin bästa vän är ju toppen!

Just nu är jag sjuk, igen. Så lite vila från träningen, men desto mer tid för allt annat då. Ska skriva omtenta i el på fredag så jag sitter och sliter med formler, enheter och liknande. Men givande är det, för något går ju alltid in :)

Dagens tips:
Om du går och tänker på något som inte är så kul, eller något som helt enkelt tar för mycket plats i tankarna - prova skriva ned tanken i en bok och lite smått vad du tänkt och kännt angående det. Och sen stänger du boken och lämnar tanken där. Låt boken tänka på det där istället, för du har säkert en hel massa roliga bra saker att tänka på istället!

2 kommentarer:

  1. Cool app den måste jag testa! Jag hatar också att springa...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju inte det man sådär frivilligt gör i en timme :P Prova den du, hoppas du också gillar den :)

      Radera