fredag 11 juli 2014

Snart, imorgon och nu!

Detta är ord jag använder ofta när jag säger att jag ska ta mig i kragen. Eller, Andreas säger att jag ska ta mig i kragen och jag svarar med vaga löften om när detta ska ske. 

Jag ska ta mig i kragen för att jag just nu deppar ihop så fort något inte går som jag vill eller om jag känner att jag misslyckats med något. Här ska jag sammanfatta vad jag känner mig hjälplös för:

- att deffningen jag började på slutade med ca 10 kg plus. Inte i muskler. 
- att jag inte har orkat med plugget och därför har en del att ta igen. 
- att jag inte har kunnat hålla en kosthållning som jag mår bra av.
- och så en sista sak som några av er vet om och som jag inte kan påverka nästan alls.

Men som Andreas sa: man kan inte ta sig i kragen om man inte har en krage, då måste man odla en krage först. Och det är nog det jag måste göra. Jag måste försöka ha överseende med mig själv, acceptera att min kropp är ett levande kvitto på hur jag mått senaste tiden. Inte bra kan man då säga med viktuppgången, dålig rygg och problem med smånåderbråck som inte är mysiga på nåt vis. 

Jag har idag en liten kragkant att nypa i, och med den ska jag nu aktivt ändra på kosten i första hand. Träningen får bli när det passar och pga ryggen som inte är ok så blir det mer motionsträning än musklebyggande träning. Detta innebär lägre vikter och högre repetitioner. Och stretching, nästan det viktigaste för mig nu som har blivit stel som ett kylskåp!

Så jg börjar där, och när det känns bra så kan jag börja fundera på nästa steg, förhoppningsvis har kragen blivit rejäl vid det laget!

1 kommentar:

  1. Ibland är livet inte som man tänkt sig. Vissa saker går inte alltid som man vill. Med kost och träning är det okej att 'fela' ibland och koncentrera sig på att leva. Huvudsaken är att du hittar tillbaka till den livsstil som DU mår bra av, den kropp DU trivs med. Jag vet art du kommer lyckas, det tar bara lite tid <3

    SvaraRadera