tisdag 19 november 2013

Utmaning!


Ingen mat förrän du har gått ut!

Det är veckans experiment hos mig. För att komma igång på morgonen och få igång kroppen direkt så har jag gjort ett avtal med mig själv: Jag äter ingenting förrän jag har gått ut med Nalle i minst 30 minuter. Då finns det inga genvägar liksom, jag är oftast ganska hungrig på morgonen och på det här viset kommer jag ju ut snabbt eftersom jag vill ha mat.

Man kan väl också se det som ett sätt att jobba för maten. Jag menar, förr i tiden fick man ju ingen mat utan att jobba för den. Sen uppmuntrar man ju även kroppen att ta lite av reserverna när man är så tom i kroppen. Men viktigt här är ju att det inte blir för ansträngande, vi vill ju inte slita på kroppen - bara få igång den. Så jag går med Nalle som vanligt, lagom takt. Men jag bor ju också på ett berg så backarna får upp pulsen ganska bra utan att jag behöver öka takten nämnvärt.

UTMANING
Gå ut och gå före frukost, så långt ni hinner eller vill. 10 minuter räcker om du har tidsbrist. Kanske gör jag någon slags tävling av det här... vad tror ni?
2 kommentarer: